logo tca
Ponuka kurzov
KURZY PIŠTOĽ
SK
AT
DE
UK
OVERIŤ POUKAZ
giftcard icon
Košík je prázdny
Predstavujeme hlavného inštruktora Gabriela Trojčáka

Predstavujeme hlavného inštruktora Gabriela Trojčáka

Spoznajte Gabriela Trojčáka

hlavného inštruktora TCA

Počas taktického týždňa TCA sme mali aj možnosť osobne sa porozprávať s Gabrielom. Je zakladateľom a hlavným inštruktorom TACTICAL COMBAT ACADEMY (TCA). Svoje skúsenosti čerpá najmä z čias, keď slúžil v 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline. Svoje pôsobenie začal štvorročným štúdiom na vojenskej škole, následne odslúžil v slovenskej armáde 21 rokov. Prvé roky pôsobil v letectve, neskôr u špeciálnych jednotiek. Svoju kariéru ukončil ako inštruktor streľby slovenských špeciálnych jednotiek.

Spolu s Martinom následne založil TCA. Martin je jeho kamarát z civilného života a solídny obchodník. Spolu identifikovali potrebu kvalitných streleckých školení. TCA preto ponúka komplexné kurzy vo všetkých oblastiach bez ohľadu na to, či sa chcete zlepšiť ako civilista, alebo či pôsobíte v privátnom sektore ako ochrankár. Kurzy od TCA navštevujú dokonca v rámci výcviku aj príslušníci ozbrojených zložiek. Gabrielove rozsiahle vedomosti a skúsenosti sa pretavujú do ponúkaných kurzov.

Gabriela veľmi baví byť inštruktorom. Preto pre neho bolo poskytovanie výcviku prirodzeným krokom. Rád pomáha ľuďom naučiť sa lepšie strieľať a nikdy sa nevzdávať. Súčasťou každého kurzu ej aj mentálna príprava a dalo by sa dokonca hovoriť o koučingu.

Blog TCA TACTICAL WEEK 6 – PISTOLE LEVEL 2 (5).jpg

Chceme sa neustále zlepšovať

Od založenia TCA sa mnohé udialo. Aktuálne prebieha ôsma sezóna a Gabriel a jeho tím tvrdo pracujú na tom, aby Vám každý rok priniesli nové, nielen strelecké, kurzy. K dispozícii sú moderné zbrane na zapožičanie, nové terče a vždy keď je to možné, pozývame zahraničných inštruktorov. A pokiaľ nemôže prísť inštruktor vykonať kurz na Slovensko, musí prorok k hore. Preto sa na stránke TCA nachádzajú v ponuke aj zahraničné kurzy. Spýtal som sa Gabriela, kam sa ešte TCA môže posunúť a čo má so svojim tímom v pláne. Gabo, ako ho volajú kamaráti, chce aj naďalej udržiavať vysokú úroveň a kvalitu kurzov. Zároveň chce dopĺňať nové témy a pozývať nových inštruktorov. Ochrana objektov a kurzy osobných strážcov sú dve aktuálne témy, na ktorých sa intenzívne pracuje. V zásade chce pokračovať tak, ako doteraz, nakoľko smer bol daný správne.

Osobne sa každý rok teší na kurzy s inými profesionálnymi účastníkmi, ako napríklad kurz osobného strážcu, či partizánska taktika. Vo všeobecnosti má rád kvalitných účastníkov, pri ktorých sa vracia do čias, keď s bývalými kolegami pôsobil v aktívnej službe. Vždy ho však poteší aj to, keď vidí ako sa zlepšujú iní. Pokrok účastníkov, keď sa naučia niečo nové a nechajú sa motivovať, mu prináša radosť. Každý účastník je stredobodom pozornosti.

Kurz streľby s puškou - Streľba a manipulacia s puškou na blizku a kontaktnu vzdialenost (10).jpg

Bezpečnosť na prvom mieste

Pri nových účastníkoch dbá v prvom rade na to, čo aj u ostatných, a to na bezpečnosť. To môžeme bez pochýb potvrdiť aj my, nakoľko počas kurzu aj z veľkej vzdialenosti dokáže rozpoznať, či sme si útočnú pušku zaistili a či sme počas nácviku mali prst na spúšti, kam nepatrí. Vždy je pre neho zároveň dôležité zodpovedať všetky možné otázky a pridať do učiva aj vysvetlenie, prečo sa učí to, čo sa učí. Bez ohľadu na to, či ste úplný zelenáč, alebo už máte nejaké skúsenosti, Gabriel pomôže každému, aby sa zorientoval a zlepšil.

TCA Vám samozrejme zapožičia aj výstroj, ktorý potrebujete. Zbrane, strelivo, okuliare, puzdrá, sumky a čokoľvek iné je k dispozícii. Gabriel sa o účastníkov stará tak, aby ste vždy mali tie najlepšie predpoklady, každý kurz absolvovať. Aj pokiaľ budete mať pochybnosti o svojich schopnostiach, Gabo Vám pomôže posúvať Vaše hranice a ukáže Vám, že je vo Vás viac. Vždy dbá na to, aby bola náročnosť nastavená optimálne pre každého účastníka.

Kurz streľby s pištoľou Pištoľ 3 Závady a kontakty zo strán (12).jpg

Celoživotné vzdelávanie

Na kurzoch TCA hlavný inštruktor vždy predvedie s ostrým strelivom, čo sa bude nacvičovať. Jeho presnosť a kadencia nás neprestávajú udivovať. Počas celotýždňových kurzov toho nastrieľa naozaj veľa. Natíska sa preto otázka, či chodí strieľať aj vo voľnom čase. S úsmevom nám odpovie, že streľba počas kurzov mu dostačuje. Doma však stále cvičí na sucho, čo je prirodzenou súčasťou výcviku. Vo voľnom čase sa venuje udržiavaniu fyzickej kondície.

Kurz streľby s puškou. Puška Drill Level 3 (19).jpg

Vníma niekto ako Gabriel, ktorý má za sebou kariéru príslušníka špeciálnych ozbrojených síl a ktorý absolvoval nespočet kurzov s mnohými jednotkami, iných inštruktorov ako svoje vzory? Síce nikoho nemenoval, uznanie však pre výkony druhých samozrejme má. Obdivuje, čo dokázali ľudia dosiahnuť v extrémnych situáciách, bez ohľadu na to, či v ostrom boji, alebo aj v privátnom sektore. Následne som sa ho opýtal, či je nejaký kurz, ktorého by sa on sám rád zúčastnil. Odpovedal mi, že vždy sa je čo učiť a on sám vždy využije možnosť zúčastniť sa kurzu, pokiaľ mu to umožňujú okolnosti. Vždy je samozrejme dobré, mať široké spektrum vedomostí a vypočuť si aj názory druhých a z nich si spraviť jasný obraz.

Strelecký kurz. Pištoľ Defenzívna streľba s využitím auta 1

Basic

Kurz:
Základy Dronového Lietania

  • Úroveň kurzu: BASIC
  • Dĺžka trvania kurzu: 2 dni
Cena: 340
Basic

Puška 1:
Základná manipulácia

  • Úroveň kurzu: BASIC
  • Dĺžka trvania kurzu: 3 hodiny
  • Účasť na kurze je možná aj bez zbrojného preukazu
  • Kurzu sa nesmie zúčastniť osoba mladšia ako 18 rokov
Cena: 59

Podobné články

OSTRÉ ČLÁNKY A ROZHOVORY ZO SVETA TCA

SOCIÁLNE SIETE NA KTORÝCH SME AKTÍVNI

ZARUČENE REÁLNY OBSAH PRIAMO Z KURZOV TCA