logo tca
Ponuka kurzov
KURZY PIŠTOĽ
SK
AT
DE
UK
OVERIŤ POUKAZ
giftcard icon
Košík je prázdny
Kurz streľby s TCA - Pištoľ 1

Kurz streľby s TCA - Pištoľ 1

Každý sa môže naučiť strieľať. Ale trafiť sa tam, kam chcete a všetko správne a bezpečne ovládať je opäť niečo iné. Presne to druhé sa môžete naučiť v Tactical Combat Academy (TCA) na Slovensku – ich cvičisko je neďaleko Bratislavy v Zohore.

Zúčastnili sme sa kurzu Pištoľ 1 a porozprávame vám o našich skúsenostiach. Cieľom kurzu Pištol 1 je predovšetkým naučiť sa bezpečne zaobchádzať so zbraňou a dosiahnuť dobrý priemer zásahov . V tomto kurze sa ešte neučia techniky prebíjania ani pohybu ale skutočné základy používania zbrane.


Cesta je jednoduchá a z Bratislavy sa na strelnicu dostanete za niečo vyše 15 minút. Tam vás priateľsky privítajú a proces registrácie prebehne rýchlo. Potom už ideme priamo na vec!

Najprv, tak ako sa patrí, začneme hodinou čistej teórie. Hlavný tréner Gabriel Trojčák vysvetľuje rôzne typy puzdier, ktoré sú na trhu a prečo niektoré majú alebo nemajú zmysel. Lekcia pokračuje vysvetľovaním správneho spôsobu nosenia puzdra. Následne každý dostane puzdro, ktoré si už s nadobudnutými znalosťami profesionálne nasadí.


Následne každý, kto nemá pri sebe vlastnú zbraň dostane Glock 17 Gen IV a teória pokračuje ďalej. Bezpečná manipulácia so zbraňou je vždy prvoradá. Po 20-minútovom drile v "Safety Drill", ktorý vás bude sprevádzať všetkými nasledujúcimi kurzami TCA sa pokračuje do ostrej prevádzky - teda streľba.

Všetky cviky vždy najprv vysvetlí hlavný tréner Gabriel a následne predvedie jednotlivé cviky "nasucho" a pod dohľadom nás nechá jednotlivé cvičenia takisto si vyskúšať . Až keď je Gabriel toho názoru, že všetci všetko pochopili, pokračuje v ukážke streleckého nácviku sám so živým výstrelom a až následne môžu aj účastníci strieľať.

Po prvých 10 výstreloch (prvé cvičenie) a uistení, že všetko je bezpečné, Gabriel vyhodnotil výsledky našich zásahov a v skupine sa podrobne prediskutovali rôzne chyby spúšťania a mierenia. Na chybách sa učíš!

V tomto duchu kurz pokračuje. Účastníci kurzu Pištol 1 sa učia správne nabiť a uchopiť zbraň, ako ju bezpečne tasiť a predovšetkým ako správne mieriť. Vždy sú prítomní minimálne traja inštruktori, ktorí sa venujú každému jednotlivcovi a zlepšujú jeho zručnosti.

Na konci prvého kurzu – po približne 100 výstreloch – každý účastník zaznamenal výrazné zlepšenie vzoru zásahov. Aj u nás to tak bolo. Priznávame, že na začiatku sme boli dosť ďaleko od stredu a tiež sme mali veľké odchýlky, ale nakoniec sme boli veľmi spokojní, aj keď ešte musíme opraviť a zdokonaliť malú chybu úchopu.

Kurzy v TCA na seba nadväzujú a žiadny z nich nemôže byť preskočený. To znamená, každý musí začať od kurzu Pištoľ 1 a postupovať hore! Toto ale odporúčame naozaj každému, pretože Gabriel učí niektoré drobnosti inak, ako ste zvyknutí. Všetko to má ale svoj dôvod, ktorý svojim návštevníkom vždy povie a vysvetlí. Ak si nie ste istý, či to čo robíte je správne, môžete sa ho to kedykoľvek opýtať – a aj to odporúčame. Gabriel vám dá fundovanú, odbornú odpoveď, ktorú si každý hneď všimne: „ Tento muž vie, o čom hovorí!“ Niet sa čomu čudovať pri jeho solídnom výcviku v oblasti špeciálnych jednotiek.

Kurz je technicky veľmi dobrý a cena je rovnako atraktívna.

Hneď sme sa zúčastnili aj kurzu Pištoľ 2 a chceme vám naše dojmy čoskoro predstaviť v ďalšom článku.

ZDROJ : https://www.spartanat.com/

Basic

Kurz:
Základy Dronového Lietania

  • Úroveň kurzu: BASIC
  • Dĺžka trvania kurzu: 2 dni
Cena: 340
Basic

Pištoľ 2:
Taktická obranná streľba jednotlivca

  • Úroveň kurzu: BASIC
  • Dĺžka trvania kurzu: 3 hodiny
  • Účasť na kurze je možná aj bez zbrojného preukazu
  • Kurzu sa nesmie zúčastniť osoba mladšia ako 18 rokov
Cena: 69

Podobné články

OSTRÉ ČLÁNKY A ROZHOVORY ZO SVETA TCA
Ako získať zbrojný preukaz
Ako získať zbrojný preukaz
Zaujímavosti, 10.4. 2022

Nauč sa, čo potrebuješ na získanie zbrojneho preukazu pod dohľadom odborníka z TCA. Priprav sa na skúšku odbornej spôsobilosti na zbrojný preukaz s odborníkmi z TCA.

TCA - Profesionálny strelecký výcvik na Slovensku
TCA - Profesionálny strelecký výcvik na Slovensku
Kurzy, 20.7. 2017

Akadémia Tactical Combat Academy (TCA) na Slovensku je od Bratislavy vzdialená len 15 kilometrov. Pod vedením Gabriela Trojčáka sa tam konajú rôzne kurzy a školenia o všetkom čo súvisí so streľbou.

Zdokonalenie streľby s TCA - Pištoľ 2: Taktická obranná streľba
Zdokonalenie streľby s TCA - Pištoľ 2: Taktická obranná streľba
Kurzy, 6.9. 2017

Po úspešnom absolvovaní Basic kurzu Pištol 1 sme dostali chuť na viac s cieľom ešte vylepšit našu streľbu. Takže vpred ku kurzu Pištoľ 2.

Tréning s TCA - BROKOVNICA 1: ZÁKLADNÁ MANIPULÁCIA
Tréning s TCA - BROKOVNICA 1: ZÁKLADNÁ MANIPULÁCIA
Kurzy, 24.2. 2018

Neexistuje ikonickejší zvuk ako zvuk brokovej pumpy– známejšie ako brokovnica. Mnoho inštruktorov na celom svete tvrdí, že táto zbraň je najlepšou voľbou pre domácu sebaobranu.

SOCIÁLNE SIETE NA KTORÝCH SME AKTÍVNI

ZARUČENE REÁLNY OBSAH PRIAMO Z KURZOV TCA