logo tca
Ponuka kurzov
KURZY PIŠTOĽ
SK
AT
DE
UK
OVERIŤ POUKAZ
giftcard icon
Košík je prázdny
Zdokonalenie streľby s TCA - Pištoľ 2: Taktická obranná streľba

Zdokonalenie streľby s TCA - Pištoľ 2: Taktická obranná streľba

Po úspešnom absolvovaní Basic kurzu Pištol 1 sme dostali chuť na viac s cieľom ešte vylepšit našu streľbu. Takže vpred ku kurzu Pištoľ 2.

Cieľom tohto kurzu je nadviazať na vedomosti a zručnosti z kurzu Pištoľ 1 a celé to ešte rozšíriť a zdokonaliť. Od nás sa dnes dozviete čo si pod tým viete predstaviť. Najprv sa zopakuje a precvičí už známe. V centre pozornosti je predovšetkým „Safety Drill“, ktorému je venovaná najväčšia pozornosť. Dôvodom je , že tento úkon musí vykonať každý účastník nezávisle na konci každého cvičenia, aby bola zaistená bezpečnosť. Ale nebojte sa, všetci inštruktori dávajú veľký pozor.


Na prvom mieste ako nová zručnosť je nútená výmena zásobníka. Veľký význam sa tu prikladá tomu, aby sme boli stále v pohybe a nestáli na mieste strnulý ako strom. Rada z praxe: ten kto stojí iba na mieste je ľahším cieľom pre druhú stranu. Po niekoľkých ďalších cvičeniach sa pridáva aj taktická výmena zásobníka. Tu sa už sa sám rozhodujem kedy zásobník vymeniť. K tomuto úkonu dochádza napríklad po boji , keď už neexistujú žiadne hrozby. Cieľom je, aby bol zásobník na zbrani vždy maximálne plný. Na kurze sa účastník učí aj techniku ​​úchopu a to, kde je najlepšie najlepšie umiestnenie zásobníka. V posledných cvičeniach je samozrejme potrebné vykonať aj nútenú výmenu zásobníka. Celý kurz mimochodom prebieha v dvoch jazykoch: výborný a skúsený školiteľ prednáša po slovensky, pani kúsok vedľa prekladá do nemčiny. Toto funguje skvele a neboli s tým žiadne problémy. Posledná vec, ktorú treba urobiť pri kurze Pištoľ 2 je nácvik zmeny cieľa. Cvičenie spočíva z prechodu zo stánia na jednom mieste na následný posun o pár krokov. Samozrejme po každej zmene a kontrole terénu treba vykonať aj taktickú výmenu zásobníka. Ak vám v polovici cvičenia dôjdu zásobníky je rovnako prirodzené rýchlo ich doplniť, tak ako ste sa to naučili na začiatku kurzu. To, čo ste sa naučili, neustále precvičujete a prehľbujete.


Aj na tomto kurze si okamžite všimnete vysokú úroveň zručností a vedomostí Gabriela a jeho spolulektorov. Každý účastník dostane spätnú väzbu o svojich schopnostiach a prípadné návrhy na zlepšenie. Na bezpečnosť a manipuláciu so zbraňou každý vždy dbá a prikladá tomu veľký význam.

Na konci druhého kurzu - po asi 200 výstreloch - každý účastník získal značné množstvo nových vedomostí. V tomto kurze sú pohybové sekvencie oveľa zložitejšie a úroveň stresu je tiež výrazne vyššia.

Tieto kurzy nie sú o olympijskej streľbe na terč, ale o taktickej, obrannej streľbe. Kurzy v TCA na seba nadväzujú a žiaden nesmie byť preskočený. To znamená, že každý účastník musí začať od kurzu Pištol 1 a potom sa prepracovať cez všetky stupne!

Už teraz sa tešíme na ďalšie pištolové kurzy!



ZDROJ : https://www.spartanat.com/

Basic

Kurz:
Základy Dronového Lietania

  • Úroveň kurzu: BASIC
  • Dĺžka trvania kurzu: 2 dni
Cena: 340
Basic

Pištoľ 2:
Taktická obranná streľba jednotlivca

  • Úroveň kurzu: BASIC
  • Dĺžka trvania kurzu: 3 hodiny
  • Účasť na kurze je možná aj bez zbrojného preukazu
  • Kurzu sa nesmie zúčastniť osoba mladšia ako 18 rokov
Cena: 69

Podobné články

OSTRÉ ČLÁNKY A ROZHOVORY ZO SVETA TCA
Ako získať zbrojný preukaz
Ako získať zbrojný preukaz
Zaujímavosti, 10.4. 2022

Nauč sa, čo potrebuješ na získanie zbrojneho preukazu pod dohľadom odborníka z TCA. Priprav sa na skúšku odbornej spôsobilosti na zbrojný preukaz s odborníkmi z TCA.

Kurz streľby s TCA - Pištoľ 1
Kurz streľby s TCA - Pištoľ 1
Kurzy, 25.5. 2017

Každý sa môže naučiť strieľať. Ale trafiť sa tam, kam chcete a všetko správne a bezpečne ovládať je opäť niečo iné. Presne to druhé spomenuté sa môžete naučiť v Tactical Combat Academy (TCA) na Slovensku.

TCA - Profesionálny strelecký výcvik na Slovensku
TCA - Profesionálny strelecký výcvik na Slovensku
Kurzy, 20.7. 2017

Akadémia Tactical Combat Academy (TCA) na Slovensku je od Bratislavy vzdialená len 15 kilometrov. Pod vedením Gabriela Trojčáka sa tam konajú rôzne kurzy a školenia o všetkom čo súvisí so streľbou.

SOCIÁLNE SIETE NA KTORÝCH SME AKTÍVNI

ZARUČENE REÁLNY OBSAH PRIAMO Z KURZOV TCA